Run for your life!

Att springa i skogen är så underbart skönt. En hel mil blev det för första gången i år och det var med herrens kraft som jag klarade hela vägen. En skogsmil med alla backar på 52 minuter är inte fy skam på andra försöket. Jag kunde nästan känna hur den helige ande lyfte mig vidare när jag ville ge upp. Kanske förbereder herren mig för att springa för mitt liv, springa för honom. Jag vill gärna dela med mig av ett youtube klipp som är så mäktikgt och fyllt av den helige andes närvaro.

Se detta youtube klipp kära läsare. Ta till dig, vi lever i de sista tiderna, förneka inte din synd herren förlåter alla som har ånger i sitt hjärta. Men förneka inte om du lever i synd, du lurar bara dig själv. Allt händer inte över en natt, men ha som mål att befria dig från allt ont som binder dig. Befria dig från alla falska läror där värdsliga förmåner går före förmånen att Jesus dog får våra synder och frälste oss. Jesus kommer att komma tillbaka, var förberedd, spring iväg från allt som kallar sig något men är något annat. Spring till Jesus, vad säger den helige anden till ditt hjärta?

http://www.youtube.com/watch?v=6A6lWl_XzKA


Jesus älskar dig, han vill ha dig hos dig.

/RC

Vill ni ha väckelse? Börja be!

Vi hör det överallt, vi har väntat på det, vi har hört profetior om det. Men hur ska det komma? Var är böneveckorna? Fasteveckorna? Jag kan erkänna själv, det är tufft att ägna en längre stund i bön. Dagens stressiga samhälle och allt mediaberoende tar ens koncentration ifrån vår herre. Men jag känner att herren inte kan verka i oheligheten som vårt samhälle upplever. Känner du dig anklagad? Gör inte det. Be till Gud. Börja be! Han hör din bön, be för väckelse.

Be så att dina fiende blir frälsta, be så att alla som inte känner Jesus ska lära känna honom. Var inte passiv med din bön, vi behöver att alla kristna i Sverige lägger ner mycket mer tid på bön. Då kan den helige anden börja röra sig på ett otroligt sätt och många fler kommer lära känna Jesus.

Försök inte locka folk till kyrkan med värdsliga ting. Det är bara den helige anden som kan frälsa och vända folk. Vi kan be och predika det sanna ordet men i slutändan är det den helige anden som gör frälsningjobbet.
Paulus varnar oss för att beblanda det heliga med det oheliga i 2 Korinthierbrevet 14-18.

14Börja inte samarbeta med dem som inte älskar Herren, för vad har Guds folk gemensamt med syndens människor? Hur kan ljuset ha samband med mörkret?15Och vad har Kristus och djävulen gemensamt? Och hur kan en kristen ha gemenskap med någon som inte tror?16Och vad har Guds tempel med avgudarna att göra? Ni är Guds tempel, den levande Gudens hus, och Gud har sagt om er: Jag ska bo i dem och vandra bland dem, och jag ska vara deras Gud, och de ska vara mitt folk.17Det är därför som Herren har sagt: Lämna dem, skilj er ifrån dem. Rör inte det som är orent. Då ska jag ta emot er18och vara en Far för er, och ni ska vara mina söner och döttrar.

 

Böj dina knän idag, börja be för alla du älskar och hatar som inte har lärt känna Jesus.

 

I Jesus namn

 

/RC


En bön av ångest för SVERIGE!

Herre, herre jag undrar vart är ditt folk? Vad har hänt med Sverige, vad händer med Sverige, alla snackar väckelse, men ingen ber. Ingen är på sina bara knän och fastar och ber som du själv gjorde 40 dagar ute i öknen Jesus. Ingen ger dig tid som dina stora profeter gjorde. Vad kommer hända med oss?

Jag läser blogg efter blogg, lyssnar på möte efter möte och det är bara din nåd de pratar om. Herre jag tackar dig för din nåd, din underbara nåd som vi fick genom Jesus Kristus. Den nåden som förlät mig för den jag var och renade mig från mina synder. Men det hände nåt när du renade mig, jag började se allt orent i mitt liv. Jag accepterar inte längre synden utan jag försöker undvika den. Jag ville ha sanningen och då fann jag i min bedrövelse att detta inte predikas i dina kyrkor längre. Det verkar som om ingen väntar på din återkomst längre. Jag har ett stort MÅSTE i mitt liv, ett måste som säger sök Gud, undvik synden så att du kan komma närmare heligheten. Disciplinen du har gett mig Jesus, den gör min kropp och själ av glädje inte som förut då det kändes som ett tvång. Därför vet jag att jag verkligen tillhör dig nu. Dig tillhör jag med glädje, alla MÅSTEN du begär av mig älskar jag, för de för mig närmare dig.

Åå Gud, kan vi verkligen leva i sån här apati, i sån här modlöshet, i sån här bekvämhet? Jag har inte varit hos dig länge, men jag ser hur folk är så nöjda med sina söndagsmöten och café kvällar och allt annat som de kopplar till ditt underbara namn. Sen går de hem och sätter sig framför tv:n och ägnar minimal tid med dig i sin ensamhet, istället ägnas tiden till allt skräp och de perversheter som finns i media. Hur herre? Hur ska väckelsen börja? Herre kan vi verkligen vara nöjda med de här, när det går omkring tusentals ungdomar utanför våra dörrar berusade av alkohol och droger, brustna hjärtan, krossade familjer, sexuellt perversa människor, lösa osäkra tjejer, ja helt förlorade människor. Vi bara tar in det och lider inte av det, vi ger det en tanke sen fortsätter vi fördummas av media. Vi är så härdade herre, det finns ingen ångest för att vår nära och kära håller på att gå raka vägen till den eviga elden. Hur har fienden lyckats leda oss till denna passivitet herre?

Ditt "folk" är så likgiltiga herre, var är de kristna som gråter för ungdomarna, var är de kristna som ber och försöker leta efter de unga som tar livet av sig varje år. Herre här i vårt land är den största orsaken till död för personer mellan 15-44 år självmord. Man rättfärdigar detta genom att säga att det ur ett globalt perspektiv är ett "normalt" snitt. Hur rättfärdigar man att 1500 människor medvetet varje år väljer helvetet för himlen? Finns det ingen i deras närhet som kan säga, Jesus älskar dig, han kan förändra dig, han vill rena dig från allt ont. Näe där sitter din församling framför nån tv show och är så nöjda med söndagspredikan medans en person ( ofta ung person) väljer att avsluta detta liv,denna gåva som du har gett oss.

Väck ett folk i Sverige herre, ett bedjande folk, ett folk med ångest och lidande för de som lider. Ett heligt folk som vågar säga sanningen i ditt ord. Ett folk som inte bara pratar om din nåd utan även plikten i att leva ett heligt liv fri från syndens slaveri, i ångran för orenheten, ett folk som lever i ständig förlåtelse och vilja till förändring. Ett folk som verkligen upplever den helige andes förändring i deras liv. Inte en ytlig kristendom utan en djup tro där vi får en allergi chock av synden vi ser. Ett folk på knän som bara lovar och prisar ditt namn, som ber för alla förlorade själar. Väck detta folk herre, väck en ny generation av nazariter herre. Herre vi håller på att förlora en hel generation, nästa hela min generation kommer att hamna i satans grepp. Herre hjälp oss, ge inte upp din kärlek för oss, väck din sovande kyrka i Sverige, väck de unga som hungrar efter dig, väck de gamla som sitter framför dumburken, väck ditt bönefolk.

Men om du har bestämt dig för att komma snart herre och ta hem oss, så är jag här förberedd att möta din härlighet, men jag ber att fler ska lära känna dig på riktigt, på djupet inte bara på ytan. Må din vilja ske herre, så som i himlen så och på jorden. Välsigna Sverige i Jesus Namn!

AMEN


A call to anguish

Den berömda predikan av David Wilkerson, predikan om vart vårt hjärta borde vara. Likgiltigheten bland oss kristna i dagens samhälle är skrämmande, otroligt skrämmande. Jag har tidigare sagt att jag vaknat upp till ett kristet Sverige som jag inte känner igen, ett kristet Sverige där fienden varit så listig att han tagit sig in och att folk på fullaste allvar tycker att allt är OK. Köttets vinst över anden har accepterats. Nu tar dessa nya "moderna" kyrkorna in okristna sångare, sångare som förespråkar allt som Gud är emot, ska man verkligen blanda mökret med ljuset enligt Paulus, det verkar vara "modernt" att gå emot bibeln.  Det värsta är att folk bryr sig mer om dessa kyrkors nyrekryteringsstatistik än vad Jesus hade tyckt om deras förfarandesätt.

Jag blir så ledsen, så ledsen när jag tänker på alla dessa ungdomar som blir vilseledda. De tror de har mött Jesus, de har bett en bön och tror att de kan fortsätta leva precis som innan de träffade Jesus. Kyrkorna pratar om nåden, nåden, den underbara nåden som Gud gav oss genom att Kristus dog för oss på korset, men de undviker att prata om förändringen som den helige anden gör i oss när våra hjärtan verkligen tror på den nåden som Gud sände. Detta utnyttjandet av nåden som om det vore något att leka med, som om man kan vara likgiltig till synd, att man är det utan att veta om det är en sak ( så är ju de som lever i världen) men att en pastor aldrig pratar om synden, statuerar vår plikt som kristna att följa Jesus exempel, han som levde och fullföljde lagen.  Det är som att indirekt säga "fortsätt leva i all synd" det är OK.  

Folk får höra det dom vill höra, de vill höra att det är OK att leva i världen, Jesus kan ge er vad ni vill (vilket han kan, men vill du ha hans frälsning eller en ny bil?) det där gamla "traditionella" gäller inte den nya "moderna" kyrkan är viktigare. De vill höra att lagen inte gäller längre, nu är det enbart nåden som gäller, man talar som sagt sällan om plikten av att  tro och leva som Jesus, det vill säga följa lagen som han gjorde. Rättfärdigheten genom lagen kanske inte gäller eftersom Jesus genom hans död rättfärdigar de som tillhör honom. Men den lagen som anden skrivit i oss när vi tillhör Jesus den gäller till 100% och det är samma lag som tidigare, skillnaden är att den helige anden upprättar den i oss i och med vår vilja att följa och tro vår på Jesus Kristus.

Så många som citerar Galatas 5:1-12 om att lagen inte gäller, men läs hela Galatas 5 istället, plocka inte bara ut det ni vill höra. Vad skriver Paulus senare i kapitlet? Om du som läser på riktigt tror att du kan tillhöra Jesus och fortsätta  supa och festa vilt, vara avundsjuk, ha ett habegär och ha andra omoraliska beteenden så vill jag att du tar din bibel och läser hela berömda Galatas 5 och passa på att läsa Matteus 5 och vad Jesus vår herre själv säger om Guds bud. Paulus pratade om den skrivna synliga lagen, när han menade att vi inte levde under dess tvång men detta eftersom den som har fått anden i sig inte har det tvånget eftersom hans omoraliska och syndiga natur arbetas bort. Paulus tar upp hur flera beteenden som kommer från vår onda natur och avslutar med att säga i vers 21 "Låt mig få säga det en gång till, att den som lever ett sådant liv ( det syndiga livet han syftar till tidigare i kapitlet) kommer inte att ärva Guds rike." Han säger även att de som lever såhär inte tillhör Jesus, för i vers 24 förklarar han att "De som tillhör Kristus har spikat fast sina naturliga onda begär på hans kors och alltså korsfäst dem där." Vi har alltså här, ännu en gång fått en guide på vem som tillhör Kristus och vem som kommer att ärva himmelriket. Paulus tar upp det i flera av hans brev. Johannes skriver om hur man ska testa sig själv för att se att man är i Jesus i 1 Johannesbrevet.

Trots att det tydligt står i min bibel så vill vi inte acceptera den förändringen som herren genom den helige anden vill göra i den som verkligen lärt känna honom. För när man inser att uppoffringen är större än att gå till kyrkan varje söndag, när man inser att man är likgiltig till flera av de synder som Paulus och lagarna pekar på så börjar man hoppas att lagen inte gäller oss längre. Då börjar man citera Galatas 5:2-12 och man pratar endast om nåd istället. Då blir tron en falsk känsla av köttet för att stilla sitt samvete istället för ett heligt verk av Jesus genom den helige anden. Om du fortfarande tycker att supande, vilda fester, porr, krigsspel m.m är OK om man är kristen så undrar jag tillhör du verkligen herren om du tror på det bibeln säger? Jag tror på nåden, jag tror på förlåtelse, men vi ska en dag dömas av vår Gud och därför ångrar jag mig när jag syndar och pekar på Jesus som min frälsare när jag kommer inför herren. Jag är inte perfekt, men jag inser mina synder och ångrar dem. Att jag inte är likgiltig till synden kommer att visa Gud att jag tillhör Jesus, att anden verkar i mig och att jag förstått vad Jesus gjort för mig. Om Jesus kommer tillbaka imorgon, hinner du då ångra dina synder?  OM du sitter framför din dator och kollar på perversa siter eller är ute och festar vilt, tror du han tar med dig? Tror du det räcker med att du har bett en syndabekännele en gång?

Jag ska be för dig kära läsare, så att Gud väcker dig, jag ska även be att han väcker alla församlingar som är i dvala och i likgiltighetens hand. Vi behöver det, Sverige behöver det , världen behöver det, annars kan det bli väldigt ensamt i himlen.

God Bless

/RC


Känner du till synden?

Jag trodde jag var redo. Efter 12 veckor trodde jag att jag av egen kraft var redo att mostå allt som hade med festande att göra. En resa till utlandet förändrade den synen totalt. Fienden vet exakt hur han ska göra för att lura en. Det finns inte på kartan kan jag säga. Om inte Jesus är där och har förändrat ditt hjärta om inte den helige anden har vunnit kampen mot köttet, så har vi inte en chans.

Vi kan av egen vilja försöka undvika frestelser, vi kan av egen kraft försöka disciplinera oss, men om inte Jesus glädje finns i våra hjärtan så kommer köttets luster att vinna. Det är en kamp som vi är dömda att förlora utan Jesus kraft. Underskatta inte fiendens frestelser , han gör allt för att locka dig till synd. Det är bra att försöka undvika situationer som kan sätta dig i synd men utan den helige andes sigill i hjärtat så komer du med största sannolikhet att fortsätta synda. Vi måste förstå att vi aldrig kommer att kunna tillfredställa Guds vilja genom köttet. Det är enbart genom att underkasta oss hans helighet och förstå vår oförmåga att av egen kraft sluta synda. Du kan inte lära känna Jesus på riktigt förrän du har förstått att du oförmögen att av egen kraft övervinna din synd.

Frågan är, är du känslig för synden? Känner du i ditt hjärta när du har syndat, att du måste be Gud om förlåtelse? Känner du i ditt hjärta när du har gjort fel, sagt något dumt, ljugit, tittat på något syndfullt? Reagerar du på de synder du ser i media? Om du inte gör det, så skulle jag råda dig att be Gud att visa dig dina synder. Be Gud att göra dig känslig för alla synder i ditt liv. För om du annars undrar varför du inte känner Gud närvaro så är det för att en helig Gud inte kan leva nära det oheliga. Därför är förlåtelseprocessen extremt viktigt i våra kristna liv.

Om Jesus kommer tillbaka imorgon vill du vara ren från dina synder, be därför för ett syndkänsligt hjärta. Ett hjärta som blir heligare och heligare för varje dag. 

//RC 




RSS 2.0