Vad blir vi frälsta från?

Av nåd är vi frälsta, genom tron. Hur underbart är inte det? Vad har vi inte fått i Jesus Kristus. Vi kan blir rena genom hans blod. Vad kan vi bli rena från? Synden! Vad blir vi frälsta från? Satans makt som leder till evig fördömelse. Då börjar man undra, om Gud sände sin son för att dö för oss, rädda oss hur helvetets grepp, varför innehåller inte våra predikningar mer om vad han räddar oss från? Varför predikas det inte mer om synden och vad den gör mot dig och vart den leder? 


Jo för människor vill inte höra om sin syndfullhet, man vill inte erkänna att man syndar varje dag, hela tiden. Man vill inte böja sina knän och ropa "Herre, jag klarar det inte, jag kan inte på egen hand göra mig av med synden jag lever i". Istället försöker man hitta en egen rättfärdighet, man är likgiltig till synden, precis som många andra religiösa människor som tror att de genom sig själva kan bli rättfärdiga. "Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud". ALLA! Hur kan då en människa tro att han kan rättvisa sin syndfullhet utan att överlämna och omvända sitt liv helt till Jesus? Hur kan pastorer då predika ett halvt evangelium? Ett evangelium som indirekt säger, "kom till kyrkan så ofta ni kan och ni kan fortsätta i er syndiga natur och sen när ni känner att ni behöver renas så kan ni ju komma och be en bön här i kyrkan". HALLÅÅ!! Låter en sådan kyrka bekant?


Detta händer i våra kyrkor, folk kommer till evangelistiska kyrkor och har gjort det till någon form av söndagsunderhållning och efter mötet mår de lite bättre och går hem och tittar på samma skräp, beteer sig på samma sätt och pratar med samma syndiga mun som innan de gick på mötet. Varför? För det finns ingen omvändelse i dem, ingen pratar om omvändelse och ingen pratar ju heller om Jesus återkomst så folk tror att det är okej att leva som de gör. Men om Jesus kom imorgon tror du att han tar med en porrsurfande söndagskristen? Har en sådan person den helige andes sigill inristat i hjärtat om han är likgiltig till synden han lever i? Tyvärr tror jag inte det. Det är lätt att bekänna med sin mun att man tror, men att i hjärtat tro det märks i vem du älskar mest, Jesus eller världen (ditt kött)?

Du kommer att synda även vid omvändelse men skillnaden är att du inte kommer att vara likgiltig till synden du lever i. Du kommer att reagera på vad du tittar på, du kommer reagera på vad du lyssnar på, du kommer att reagera på vad som frestar dig och den helige anden kommer att hjälpa dig. Han kommer lyfta dig när det är tungt och Jesus kommer att vara där när du är bedrövad över ditt misslyckande. Du måste deklarera KRIG  mot dina synder, ett krig som du vinner i Jesus Namn. Kriget kommer att pågå hela ditt liv, och även om du kommer att förlora vissa strider så kommer du i Jesu Namn inte förlora KRIGET. När kriget (livet) sedan är över så kommer härligheten av den seger som vi vunnit genom honom som gav oss evigt liv. VILKEN UNDERBAR HÄRLIGHET DET KOMMER ATT BLI!

Idag hör man hela tiden, man ska inte anklaga, döm inte. Men jag kommer fortsätta att vara kritisk mot de lögner jag hör i kyrkan och jag kommer att bli ännu mer öppen mot dem om jag inte hör ord som "omvänd er från era synder, annars kommer ni INTE att få ta del av himmelriket". Ord som handlar om hur vi ska bekämpa den fiende som många kyrkor idag knappt nämner. Hela evangeliet ska tas upp, HELA SANNINGEN, inte bara det folk vill höra. De flesta vill bara höra om hur snäll Gud är så att de mår bättre, de vill inte höra om hans rättvisa och vreden som väntar de som (trots Jesus) väljer att vända sig mot honom. 

Om herren vill att jag ska sluta kritisera dessa halv sanna predikningar så kommer han att säga det till mig. Jag litar på att den helige ande leder mig rätt, precis som han alltid kommer att göra. Jag ska dock börja med att böja mina knän och be. Be för dessa människor som blir vilseledda och om jag når ut till en eller två så är det ändå själar och inte nummer som blir räddade. Tänk på det när ni skryter om antalet medlemmar i era kyrkor. Är det siffror eller själar ni räknar in i himmelriket? 

All ära och lov åt den enda sanna Guden som öppnat dörren till hans himmelrika genom vår herre Jesus Kristus.  


Vart är Guds församling?

Jag har verkligen vaknat till en mardröm i den kristna världen. Jag har varit ifrån herren i många år, jag har inte hängt med i debatten jag har inte varit aktiv. Nu när jag har vaknat ur min dvala, nu när herren väckt mig ur min sömn så ser jag vad som har hänt med dagens kristna människor. Det är hemskt.

De flesta kyrkorna har gått från att vara Jesus, Gud och sanningens kyrkor till att fokusera på ,rikedomar, helande enbart nåd, helt enkelt prosperity. Så många kyrkor jag har varit på där man bara pratar om nåden, man pratar aldrig om synden. Pastorer pratar om att man inte ska döma någon, vilket i sig är bra, men anledningen till detta är så uppenbart, de vil inte att man ska döma det dom predikar. Så att osanningen i deras predikningar inte ska ifrågasättas. Man tar upp delar ur bibeln ur sin kontext. Jag säger som en pastor sa en gång " det är farligt att vara en pastor, för de som vilseleder själar till helvetet kommer att straffas hårdare än andra". Vad har hänt med sanningen? Vart är alla David Wilkersons, Paul Washers, John Pipers, Åke Greens?

Vart är pastorerna som ställer sig längst fram i kyrkan och säger att den som lever i synd kommer att hamna i helvetet.  Att om synden äger dig och du accepterar den så känner du förmodligen inte Jesus helt? Att om du inte är på dina bara knän och ber om hjälp för synden du lever i, så lever du ifrån Gud (Herren kan inte leva i närheten av synden, tro mig jag vet). Då har du bara Gud som ett redskap för din egen nytta i världen (Där har jag också varit).  Vi är frälsta av nåd, men frukten av vår frälsning ser man i ens liv efter omvändelse. Frukten av ens liv blir präglad av den helige anden om man tagit emot Jesus och hans tro. Att vi ska söka Jesus och hans rättfärdighet först, så ska det andra tillfalla oss. Dagens pastorer pratar aldrig om helvetet, de nämner synd lite snabbt, de rådger aldrig om hur man ska bekämpa synden i ens liv. Sveriges kristendom lever en stor lögn, en passivitet som kommer att bringa många till helvetet.

Om jesus har dött för oss på korset, om Guds kärlek varit så stor att han offrade sin egen son för oss, om den nåden är så stor, tror seriöst folk att den nåden, att den möjligheten till frälsning uppkom så att vi kan leva och sträva efter världen luster? Nej Nej Nej, läs bibeln. Läs sanningens bok, akta er för pastorer som undviker frågor om synden, akta er för pastorer som försöker förmildra helvetet och satan. Dessa pastorer känner förmodligen inte vår Gud och Jesus, KÄRLEKEN och RÄTTFÄRDIGHETEN. En sån pastor sätter sig själv före Jesus, statistiken på antalet besökare är viktigare än att folk verkligen känner Jesus. Ångra dina synder, det är en process, men ångra dem, be Gud för känsligheten för synden. Vi pratar om väckelse i världen, vi behöver  EN STOR FET VÄCKELSE I DEN BEFINTLIGA KYRKAN. Vad håller vi på med? Folk säger: "Vi måste vara attraktiva", " vi måste vara mer civiliserade", " vi måste tillmötesgå alla", VAD SNACKAR NI OM? NUMMER ETT ÄR VÄL ÄNDÅ, VI MÅSTE SÖKA VÅR HERRE OCH FÖLJA SANNINGEN SOM FINNS I HANS ORD.

Jag är bedrövad över vad jag ser. Satan har rotat sig så djupt i våra kyrkor att folk enbart ber Gud om rikedomar eller andra materiella ting som förgyller deras värdsliga vardag. Gud kommer att ge dig vad du önskar, för det har han lovat, men förmodligen kommer det att skicka dig in i mer synd och närmare helvetet eftersom du inte söker honom först. SÖK FÖRST GUDS RIKE OCH HANS RÄTTFÄRDIGHET, Jesus varnars oss för allt som håller på att hända, varför ser folk inte detta? Vi har gjort kyrkan till ett underhållningscenter där vi sjunger och lyfter våra händer för att sedan gå hem och leva exakt likadant som vi levde innan vi lärde känna vår FRÄLSARE. Sen blir folk förvånade när folk lämnar kyrkan för världen, personer som aldrig lärt känna Jesus ser ju inget fel i att leva i världen den skiljer sig ju knappt från kyrkan i många fall. KYRKAN ÄR GUDS HELIGA PLATS, VART ÄR SANNINGEN.

BE FÖR VÄCKELSE I KYRKAN, ATT FOLK BÖRJAR TALA SANNING, ATT DE INTE SKA VARA RÄDDA FÖR ATT BRINGA FRAM GUDS ORD. ÄVEN OM FOLK SKRATTAR, KALLAR DIG SAKER, BÖRJAR HATA DIG. BIBELN SÄGER ATT DE SOM INTE TYCKER OM ATT BLI TILLRÄTTAVISADE TILL KÄRLEKEN ,DE HAR FÖRMODLIGEN ALDRIG LÄRT KÄNNA DEN RIKTIGA KÄRLEKEN. EN PASTOR SOM SÄGER SANNINGEN MEN BLIR HÅNAD, HAN KOMMER INTE HA NÅGOT BLOD PÅ SINA HÄNDER NÄR DOMEDAGEN KOMMER. MEN DEN SOM FÖRNEKAR SYNDEN, HELVETET OCH SATAN HANS HÄNDER KOMMER ATT VARA BLODIGA I EVIGHETERNAS EVIGHET OCH DE SJÄLAR SOM GÅTT MISTE OM FRÄLSNINGEN KOMMER ATT KLANDRA HONOM I EVIGHET.

VAKNA SVERIGE!!!!!!


Vart är du Gud?

Herre, vart är du? Du känns så avlägsen? Jag vet att du hör mig, men varför talar du inte till mig. Jesus jag behöver din helande hand. Jag kämpar och kämpar, men det känns som om jag drunknar i denna andliga kamp. Herre Jesus, dra upp mig, visa mig. Tack för din nåd, jag älskar dig!

Starka ord som måste sägas!

Weak and wounded sinner, lost and left to die, raise your head for love is passing by. Come to Jesus, Come to Jesus and live. 

Varför försöker folk att hitta genvägar till frälsning? Varför försöker folk att tämja deras rädsla genom att försöka hitta sina egna tolkningar. Tro på ordet, lyssna till herren, be till honom och han kommer sätta svaren i ditt hjärta. Försök inte rättvisa din synd eller rädlsa med att hitta tolkningar som passar dig och din omgivning. Ordet är skrivet som det är, inspirerad av Gud given till människan. Herren är densamma igår, idag och i all evighet.

Till er som skriver att det nya testamentet är det enda rätta eftersom ni är rädda för att misslyckas med den lag som Gud gav till Moses. Till er kan jag säga att Jesus själv sa att han inte kom för att tära upp lagen utan för att fullfölja den. Dock så är Jesus vår frälsning, tron på honom förlåter oss från våra synder, enbart genom honom finner vi frälsningen.  När du tror på Jesus i ditt hjärta och verkligen vill bli mer lik honom så kommer den helige anden att skriva lagen i ditt hjärta och du kommer självmant vilja följa den. Du kommer se vad som är rätt och fel enligt Moses lag och alla lagar som finns i biben och du kommer utan att tänka på det vara känslig för synden och bli mer lik din frälsare. Om du förnekar gamla testamentets budskap och bud så kan du glömma alla mirakel, löften och rikedomar som Gud har att vänta på dig. Gud har gjort dig rättvis, försök inte att rättvisa dig själv genom att förneka Guds storhet som han genomgående visar oss i GT.

 Till er som menar att Gud kommer att rädda alla för han kan/vill/önskar det och att han därför kommer att göra det. Men snälla nån, klart att Gud kan rädda alla. Tror inte folk att Gud skulle kunna krossa fienden nu direkt om han ville? Detta är dock uppenbarligen in hans plan.  Gud är dock en rättvis Gud och han kräver rättvisa för de synder som har skiljt oss från honom och som tagit oss närmare fienden. Han sände sin son för att rena oss från synden och göra oss rättfärdiga. Gud förstod att vi inte skulle klara av att följa hans lagar och att vi inte hade offer nog att för att rena oss från de synder vi begår hela tiden. Nu har vi fått en ny väg till Guds härlighet genom hans son Jesus Kristus. Många skriver att Gud är för god för att låta folk plågas i den eviga elden, men Gud är inte bara kärleksfull utan även rättvisan. Om han har gett oss en ny chans men vi förnekar den chansen , hur kan då det offer som dog på korset rena oss? Rättvisan kräver offer för synderna, Jesus var det  offret och när Gud efterfrågar offret för exempelvis mina synder då kommer jag peka på Jesus och säga han dog för mig. Men om du inte pekar på Jesus, vem ska då rättvisa din ständiga synd och hur ska du då tillhöra Gud? Alla är inte skrivna i livets bok , de som inte tror på det Jesus gjort kommer inte att bli räddade det är sagt i ordet och det är sanningen. 


Till er som skriver att helvetet inte kan vara så hemskt för de kan inte tänka sig att en sådan stor och kärleksfull Gud skulle kunna göra så mot människor. Ni hoppas att helvetet  snarare är "att man försvinner". Men snälla någon det är ju inte Gud som har skapat helvetet. Plågan, smärtan, ondskan, törsten, tröttheten ja allt som beskrivs om helvetet i bibeln, det är ingen skapelse som kommer från Gud. Ondskan är raka motsatsen till Gud (som är kärleken) och fienden är dess härskare. Vi blev skapade till Guds avbild med den fria viljan som han gav oss. Väljer vi att förneka Gud och vår väg till honom genom Jesus så väljer vi ondskan och dess orättvisa. Då gör vi valet att inte tillhöra den eviga kärleken och härligheten utan istället tillhöra ondskan och dess eviga plåga.

 Det är ingen skrämseltaktik detta, det är Guds ord. Om Gud är underbar och kärleken( som vi tror) så är fienden fasanfull och ondskan själv, den ondskan som skapat helvetet, den ondskan som folk väljer framför kärleken. Titta på det Gud skapat, himmel och jord, all natur, allt han har gett oss , allt det goda vi får njuta av, hur mycket härligare och större kommer det inte att vara i himlen. Himmelriket som Gud utlovat, ett ställe utan tårar, smärta, sorg och bördor. Ett ställe där vi kommer att njuta av hans härlighet och leva i kärlek för alltid, just därför att ondskan inte existerar där.  Samtidigt måste vi titta på hur vår värld blir mörkare för varje dag, i takt med att fienden tar mer mark här, ondskan dominerar denna värld och vi ser det i perversiteten och lidandet som finns. Hur mycket värre kommer inte helvetet att vara? Det ställe där mörker och plåga råder konstant just därför att kärleken inte finns, Gud är frånvarande där.

Jag hoppas att ni förstår mig rätt när ni läser detta, jag menar inte att döma någon, jag menar inte att jag är mer bibelkunnig än någon annan ( för tro mig det är jag inte). Men istället för att försöka hitta tolkningar som passar er tro för att ni känner att ni inte räcker till eller för att ni är rädda att se folk som ni älskar gå förlorade så önskar jag att ni kan be istället.  Tro  på Jesus och att han frälser er och de ni ber för. Om du i ditt hjärta känner att du behöver be för någon så är det kanske för att personen är skriven i livets bok. Gud är god, han hör bön. Jesus sa inte kom till mig när ni är perfekta, han sa kom till mig så kommer jag att göra er nya och rena. Känner du att du inte räcker till så kan jag först säga , du är inte ensam, men Jesus är där han förstår dig. Han lider med dig han vill kämpa med dig. han vill se dig fri från synderna du kämpar med. Leta inte efter egna tolkningar som rättvisar din synd och alla de som syndar för du lurar bara dig själv. Leta inte efter genvägar, leta efter Jesus, leta efter Gud. Vi vill så gärna ha allt som passar oss, det vi måste söka är Gud och hans helighet, då kommer vi förstå hans otroliga kärlek och rättvisa.  

Förlåt mig om jag gör någon sur eller ledsen. Gud välsigne dig som läser!

/RC

RSS 2.0