Jesus Watchmen finns även i Sverige

Skrämmande är det, man blir så ledsen. Många i herrens församling håller på att bli lurade in i något de kallar för "moderna" kyrkan. Den här moderna kyrkan blandar in världen i sin församling och ånger från synd är inte aktuellt. I en sådan kyrkan kan man i stort sett kan leva som man gjorde innan man blir troende, bara man hjälper till i kyrkan och bidrar till kyrkan. Nu har jag hört att dessa influenser har rotat sig djupt i pingströrelsen, att Nyhemsveckan har börjat präglas av detta? Det är skrämmande!


Men det finns kristna även i detta land som står för sanningen i ordet. Det finns folk i alla åldrar som har den helige andes sigill i hjärtat och de låter sig inte luras in i detta värdsliga tänk. Helighet är att bli mer lik Jesus, vilken likhet har Jesus med världen? Jag har bett för detta, jag har nästan varit uppgiven, men herren har fått mig att se att det finns andra av hans Watchmen. Folk som inte kommer låta evangeliet bytas ut mot en världslig text som bara tillmötesgår världens vilja. Vi måste resa oss, vi måste be, vi måste fasta.

Känner du agg mot en sådan församling? Känner du agg mot en ledare som har tagit in satans verktyg i den heliga plats du kallar för kyrka? Går man emot kristna uppmaningar för att vara mer attraktiva? Dissas de som ifrågasätter, kallas man för gammalmodig och hycklare för att man vill påpeka synder? Var inte arg,  känn inte hat,var inte ledsen. Jesus, Paulus och Petrus varnade oss för dessa tider.

Broder & syster glädjs åt att den helige ande i dig reagerar som den gör. Din ande vill fly från det oheliga, din ande tål inte synden, varken din eller andras. Glädjs åt att Guds helige sigill är rotat i ditt hjärta. Om du blir utstött för sanningen så försök att hitta glädje och frid hos herren. Ty det är för honom du har valt att leva, i helighet med honom. Fortsätt vaka över hans ord, fortsätt vara hans Watchmen och han kommer att lyfta upp dig. Be kärleksfullt för de som tar in detta "moderna", de som vilseleder, de som stöter ut , de som hellre ser din kyrkan växa än att din kyrka blir en plats där folk på riktigt vänder om och blir frälsta. Hata dem inte, älska dem, be för dem, visa inget agg utan bara kärlek. Stå i Jesus och låt inte din kärlek någonsin rubbas. Ta inte bort din kärlek från varken vän eller fiende, varken de som gjort dig eller din församling ont. Jag vet hur svårt det är, jag fightas med det själv. Jag vet hur svårt det är att höra osanningar och vilseledningar oavsett om de är medvetet eller omedvetet. Men när ett hjärta är korrumpt av satan så är det bara bön och fasta som kan nå fram.

Fortsätt be för dessa "moderna" kyrkor. För de ser inte att de gör narr av en helig Gud. Gud kan öppna allas ögon och öron. Jag vill även uppmana dig som ser detta "farliga" inflytande, att fortsätta blogga emot det och stå upp för sanningen. Du är Jesus Watchmen!

Jesus kärlek till alla!

/Rc

Why the World hates Christians

SNÄLLA, LYSSNA PÅ DENNA PREDIKAN av David Wilkerson. Det är viktigt att ta in ordet under hela veckan och denna predikan är en varning till de som vill ha en "Modern" kyrka.  Sätt på lite kaffe och ät frukost till Guds ord istället för lördagsmorgon på Tv4. Eller gör som jag bliviti välsignad att göra, sätt på predikan på din smartphone ta på dig ett para hörlurar och ta en långpromenad med Guds ord. Det är ett starkt budskap, men det kan inte komma i ett bättre läge. 

Jag kände inte David Wilkerson personligen, men jag måste erkänna att jag grät en del när han gick bort.  Jag saknar redan en sådan Guds man med starka men sanna ord. 

Se länken nedan. Gud välsigne dig!

http://www.youtube.com/watch?v=ROsJ4BI7ZcY&playnext=1&list=PL92BE7EF6A419A752

//RC 

Köttet kommer alltid att vara kött

Glöm inte att anden och köttet är i ständig fight med varandra. Tro inte att ni av egna gärningar klarar av att motstå det köttet vill ha. Vem som helst kan tillfälligt disciplinera sig från begär och synd. Kan inte en idrottare disciplinera sig ifrån att motså viss mat och vissa begär för att nå sitt idrottsmål? Hela tiden är han dock så frestad av maten han inte får äta och alkoholen han inte får dricka under sin träningsperiod. Så fort turneringen är över så öser idrottarna in precis vad de vill under sin semester. Är man fri från sitt begär då?

Precis så fungerar en köttslig kristen person, han disciplinerar sig att inte titta på vissa saker, att inte äta och dricka vissa saker, han talar inte på ett visst sätt och han är anständig inför alla andra personer i kyrkan.  Han är likgiltig för synden och anser att det är normalt att man ibland faller, så länge ingen annan vet om det. Han följer ju " typ" allt annat. Han rättfärdigar sig själv och är självbelåten för att han har en sån disciplin. Vad kallas detta? Köttets stolthet, precis som fariseérna gjorde inför resten av det judiska folket. De gav mest pengar till templet, visade upp sina fina offer och allt annat de gjorde för att visa sig anständiga, inte främst för Gud utan för människor. De fick sig att framstå som osyndiga människor, medans deras tankar var lika onda som vem som helst. Det är inget som skiljer en köttsligt disciplinerad kristen mot en disciplinerad okristen människa?

Hur märker man då förnyelse hos någon som på riktigt lärt känna Jesus? Frestas vi inte som kristna? Ooo varje dag skulle jag vilja säga. Men vad är då skillnaden? DEN HELIGE ANDES FÖRDÖMANDE. När herrens ande är över dig så gör det nästan ont varje gång nåt fult kommer ut ifrån din mun, varje gång den minsta lögnen finns där, när du frestas så är han där och påminner dig om det onda i synden. Vi faller i synd, men vårt hjärta ångrar sig så otroligt, man får ångest om man lever i synd, man mår dåligt när man sagt, gjort eller betett sig på ett visst sätt. Det är ingen disciplin i att vara god, det är en andlig förändring som vi inte själva kan förstå.  Den helige anden uppenbarar per automatik i oss att synden är ond, vidrig och äcklig. Han får fram det goda och kärleksfulla i oss på ett otroligt  och icke framtvingat sätt. När vi går i anden kan vi lättare motstå alla frestelser vi tidigare fallit för, vår ande förstår att det är syndigt inför vår Gud och vi behöver inte tvinga oss bort tillslut, vi väljer i stort sett bort det per automatik. Vi bara går ifrån det, tack vare förnyelsen Gud gjort i oss.

Ibland smyger sig köttets luster dock fram och vi frestas och där, just där, kommer kampen som kommer att pågå resten av vårt mänskliga liv. Vad gör vi då? Vi ber, ja vi ber herren att befria oss, vi ber från hjärtat att herren ska befria oss från frestelsen, men mena det. En helig ande kan inte leva med en ond synd. När vi faller så har vi låtit köttet vinna över vår ande och tar vi inte snabbt upp oss och befriar oss från synden så finns det en risk att köttet tar makten över vår kropp. Vi går helt plötsligt från liv till död. Man faller djupare, och det går fort, det går så fort. Vår fruktan för Gud försvinner och snart öppnar sig den breda vägen Jesus talade om, VÄRLDEN. 
Världen där många "kristna" är, där många disciplinerade kristna tror att de är frälsta men lever mer likt djävulen en Jesus.

Hur vet jag detta? Been there done that. Det började med det lilla, det började med bara lite synd, nån gång. Sen normaliserades synden mer och mer. Tillslut blev jag likgiltig och innan jag visste ordet så var allt i världen mer attraktivt än min tro. 13 år var jag ifrån herren i stort sett, jag har haft min "tro", jag har ibland gått till kyrkan, jag har bett Gud om saker (och han svarade), men jag vandrade inte i helighet. Man kan säga att jag gick från liv till död. Hade herren kommit under denna period så hade jag absolut inte kommit med honom. Men Herrens nåd kom över mig och han tillrättavisade mig och jag älskar honom så mycket för det. Han har väckt mig från min dvala, han håller på att väcka min familj och han visar mig saker och bibelord som jag aldrig, aldrig sett förut. Han har befriat mig från synder som jag försökt disciplinera mig från, men som jag aldrig kunde motstå. Mina fördomar och mitt onda materiella tänkande började försvinna. Jag behöver inte disciplinera mig särskilt mycket för att vara en snäll människa längre, herren bringar glädje i mitt liv när jag är ifrån synd. Prisad vare Gud! 

Rättvisa inte dina synder, köttet kommer alltid att vara kött. Gå i anden. Inget i denna värld kan ge dig mer glädje än Jesus Kristus. Allt är en process men om du ska ha något mål så be Gud att han lägger DEN HELIGE ANDE som en dömande vän för att befria dig från synden. Gör det genuint så att du verkligen vill bli fri. Sakta men säkert kommer din syn på saker och ting och din likgiltighet att förändras. Du börjar se annorlunda på människor, du kommer att börja be för den där människan som du idag kanske hatar. Tillslut kommer du själv att märka att HERREN HAR FÖRÄNDRAT DIG.

Vi är inte sydnfria, vår kött föll med Adams fall. Men låt ingen, ingen få dig att acceptera synden i ditt liv. Den ledare som inte talar emot synden, han accepterar den och lever förmodligen själv i synd. Var vis när du blir förmanad, i 99% av fallen är det nån som vill ditt bästa och i krist kärlek ( på sitt sätt) försöker få dig att förstå att du gör fel. Vänd ett sånt fördömande till seger i Jesu nåd och vänd bort från synden och in i hans helighet och rike. Kött kommer allitd att vara kött, och köttet vill höra det som behagar den och dess begär, lev i den heliga ande bara han kan hjälpa dig att övervinna köttet. Jag tackar Gud för predikor från bevakare som David Wilkerson och Paul Washer som talar så starkt och emot synden och köttets begär. David är nu hos herren, men hans starka kärleksfulla ord kommer att klinga långt framöver, för många har tack vare sanningen och kärleken i dem fått lära känna vår herre Jesus Kristus.  

Herre, väck ditt folk i Sverige!

/RC

RSS 2.0