När hjärtat längtar efter herren.

Herre, mitt hjärta skriker efter dig, jag känner ofta för att lyfta mina händer mot dig. När jag är ute och motionerar så kvittar det nästan vilken musik som kommer i lurarna, min själ vill fortfarande prisa dig. Jag har vandrat ifrån dig lite, jag vet att du har skyddat mig från att gå helt tillbaka till den synd jag en gång levde i, men ibland känner jag att jag kommer längre och längre ifrån dig. Herre du är min stabilitet min mittpunkt mitt allt, jag vill att det ska fortsätta så. Jag ser dig överallt i mitt liv, jag ser dig i olika processer i olika moment, i oron , i glädjen, sorgen , i bönen, i njutningen, vänskapen, i familjen, ja i allt.

Herre du ger mig den styrka jag behöver när saker inte går som jag vill, du har visat mig din godhet och din kärlek på så många sätt, det är jag som inte tagit in den kärleken helt och ändå fortsätter du vara där för mig, ändå så står du ut med mig. Jag förtjänar inte din nåd, jag förtjänar inte din kärlek men du är ändå där och jag har märkt att den helige anden agerar och låter mitt hjärta och mitt jag reagera. Jesus, fortsätt att verka i mitt liv, fortsätt att förändra mitt liv, även om jag sakta vandrat bort så längtar mig hjärta till dig. Jag bad dig skydda mig från att falla tillbaka helt i mitt gamla liv och nu när jag tänker efter så ser jag hur du agerat för att hjälpa mig med detta.

Vad vore jag utan dig? Hur skulle jag må utan dig? Orosmolnen på marknaden som drar in skrämmer folk och ibland blir jag skrämd. Ibland känner jag den där rädslan som de icke troende har, den där rädslan för framtiden och allt som man inte kan påverka. Men då där när jag kommer till slutet av min rädsla så finns du där, jag vet att du har allt i dina händer, jag vet att du kommer ta hand om mig oavsett hur det ser ut. Du hjälper mig att bli ödmjuk, att uppskatta det lilla, att se dina välsignelser. Hjälp mig att fortsätta vara lojal till dig i det lilla, både ekonomiskt och andligt. Hjälp mig att hålla mina ögon på jorden och inte på pengar och saker. Hjälp mig att uppskatt det jag har, att njuta av det men inte att vara besatt av något annat än dig herre.

Välsigna min familj och mina vänner, låt de få känna din närvaro när jag är i närheten. Visa mig vad du vill med min relation, må din vilja ske herre. Tack för allt du gör och jag vet att du kommer att svara på mina böner.
Tack för att du låter mitt hjärta längta efter dig, för hur jag än mår och känner, så vet jag att mitt hjärta slår för dig.

Jag älskar dig Jesus min herre!

Stop running from your fears

Idag lyssnade jag på en underbar predikan av Paston Carter Conlon, den här pastorn är en stor Guds man det märks inte bara på hans predikningar utan även på hans ärliget och ödmjukhet. Han predikade om att vi som kristna inte ska fly från våra rädslor utan bemöta dem i Jesus namn. De som lever utan Gud flyr när hinder kommer upp de vet inte vart de ska vända sig och hur de ska bemöta kampen. Men vi som har Jesus, vi som har Gud vi borde vara som David när han mötte Goliat. När alla andra i Israel såg denna fysiska jätte så gav de i stort sätt upp hoppet, deras hjärtan var inte fyllt av tron på Gud, men då steg David fram full av Guds ande och han såg en stor man , men själv så visste han att Gud var med honom och därför utmanade han Goliat och dräpte honom i Guds namn.

Vi har alla vår Goliat, vi har alla våra rädslor som vi inte vill bemöta och väldigt ofta så gömmer vi oss från dem. Vi tror ofta att Gud inte är med oss för att vi inte alltid lever som han vill att vi ska göra. Jag tror dock att Gud förstår oss men vi måste lära oss att bekämpa våra rädslor i Jesus namn. Herren har inte gett oss en ande av nederlag utan en ande av seger. Många kristna ger upp och tänker negativt, ofta väldigt ofta har vi en illusion om att allt kommer att gå åt skogen. I slutändan så ser vi att vår rädsla bara varit en illusion, fienden vill att vi ska tänka så, så att vi tvivlar på vår herre och vänder oss ifrån Gud. Om vi istället bemöter våra rädslor i Jesus namn kan vi nå segrar som vi i det fysiska inte kan förstå.

Lejonet används ofta i bibeln när det refereras till mod, ett lejons mod ligger i dess natur. Lejonet bemöter vilket annat djur som helst utan att tvivla, och modet och styrkan tillåter den oftast att vinna. I det fysiska kanske vi inte är som ett lejon, men i Guds namn i Jesus blod så kan vi få modet och kraften som lejonet har. Jag kämpar själv med flera rädslor som jag försökt fly ifrån, men de kommer ikapp mig titt som tätt. Många andra är rädda för vad Gud har planerat för dem. De har blivit kallade men tror att Gud vill att man ska leva i misär, de tror att Gud bara vill att man ska leva enkelt och inte njuta av livet. Det är en lögn från fienden, en stor lögn. Om herren kallar oss till något så är det för att han vet att det är till vårt bästa. Fly inte från herren för att du är rädd att han ska ta dig dit du tror att du inte vill vara. Gud vet bäst, lita på honom i varje situation han vägleder dig till. Kristna syster och broder, Gud kommer inte lämna dig lottlös, han kommer inte lämna dig hungrande eller utan tak över huvudet. Du har något mer än de som inte tror, du har en kraft, du har en Gud som alltid är med dig, var därför modig som ett lejon och bemöt dina rädslor. Gud is always abel!


Never Lonely

Mitt liv rör på sig en hel del, jag och min sambo håller på att flytta isär. Jag har länge förnekat felet med samboskap och i mig själv så känner jag inte att det är något fel, men vad jag har förstått så är det enligt bibeln fel. Nu ska jag inte försöka få det att framstå som om förändringen sker för att bibeln vill det, detta har kommit naturligt då vi märkt att det inte fungerar. Men jag har länge bett Gud visa vad hans vilja är  och han har på detta sätt varit ganska tydlig även om min sambo inte vill att dett ska vara över.

Många gånger så ser vi vissa saker som synd och andra saker som mindre synd vilket gör att vi börjar vi förneka vissa synder. Vi kategoriserar synder precis som vi förhåller oss till det. Därför är det lättare att vara fri från vissa synder som vi ser som grova exempelvis, mord, stöld mm, medans vi accepterar andra synder även om de i Guds ögon förmodligen är lika mycket synd. Jag vet själv att det är så för så tänker jag på olika nivåer. Ibland måste vi nästan tvinga oss att förstå att något är synd, pränta in det i huvudet på något sätt. Mitt samboskap har varit en synd i mitt liv som jag inte riktigt erkänt, jag har förnekat det både för mig och för andra. Jag har haft andra sådana synder, som herren efter hand har visat mig och som han faktiskt har hjälpt mig att bli fri ifrån.

Många har frågat mig om jag kommer att känna mig ensam nu när jag kommer att bo själv, jag har nämligen inte levt själv på fem år. Visst är förstatanken är lite småskrämmande, allt man gör kommer man i stort sett att göra själv, även om jag har många goda vänner och en stor familj så kommer det att bli mycket ensam tid. I det fysiska känner jag väl att jo lite ensam kan man känna sig, men helt ensam är jag aldrig. När jag går omkring här hemma pratar jag ofta med herren högt, jag vet att han är med mig, han är vid min sida. Så även om jag ser ensam ut och även om det ibland kommer att kännas ensamt så vet jag att jag egentligen aldrig är ensam för herren är med mig alla dagar intill tidena ände.

Gud välsigne er!

/RC

Morgonstund med herren!

Jag somnade ganska sent i natt och vaknade väldigt tidigt i morse, jag kände ett behov av att ha en liten morgonandakt. Ibland är den känslan så påtaglig som den bara kan bli , ibland har man inte den känslan alls och då behöver man disciplin för att ha en stund med herren. Jag finner det väldigt svårt att prioritera Gud många gånger, när jag har planerat att ta mig en stund så känns det som om allt kommer i vägen, jag tror inte att jag  är ensam om att uppleva detta. Det jag känner mer och mer är att varje gång jag har min andakt igen, även om det inte skett på ett tag så är han där min herren, han omsluter mig och säger, jag älskar dig.

Jag vill inte vara en sån person som bara vänder mig till herren när jag har behov, jag vill inte vara den personen IGEN kanske jag ska säga. Jag vill vända mig till Gud dagligen. Det ska vara lika viktigt att få andlig mat som fysisk mat och jag kämpar verkligen för detta men det är så svårt. Jag tror att enda vägen till en totalförändring i mitt liv är genom att jag matas av andlig kost varje dag. Vi kan inte hålla på att söka herren endast när vi har våra problem för om vi inte sår andlighet i goda tider så har vi ingen skörd i dåliga tider och då blir smällen hårdare. Detta ser vi genomgående i bibeln, konceptet att så och spara i goda tider för att ha inför dåliga tider. 

Detta gäller inte bara i den fysiska världen utan i den andliga också. I dåliga tider är det så uppenbart vem som sökt herren och lagt sin förtröstan på honom. Den som inte ser något hopp, den som gett upp allt han vänder sig till världens lösningar, men vi som kristna har vår lösning, vi har vårt hopp, vår tro, vår kärlek i Jesus. Börser kan falla, bomber kan sprängas, fabriker kan stängas, ja alla våra värdsliga mardrömmar kan slå in, men vi som sitter i båten som Jesus styr, vet att han kommer att ta oss in i torra land . Ibland vill han ta vissa av oss hem till honom, sånt vet vi inte, men så länge jag vet att han har kontrollen över mitt liv, att han vakar över mig , att han älskar mig och vill det bästa, då får nästa dag komma som den gör. Hur kan jag förbereda mig? Genom att söka honom dagligen. Efter andakten i morse så somnade jag igen och när jag vaknade kändes det som om en hand smekte min rygg och sa: "allt är OK du är min". Bara vår fader i himlen kan ge en den känslan. 


Ha en fin dag! 


RSS 2.0