En ny dag!

Oj oj oj, jag kanske har sovit 5 timmar på sin höjd. Satt uppe hela natten och tittade på olika klipp om människor som ha upplevt herren nära, människor som inte varit troende men på olika sätt fått möta Gud vår skapare, Jesus. Vilka fantaskiska historier och jag är så glad att jag får ta del av dessa vittnesbörd.

Guds storhet och kärlesfullhet är obeskrivlig och människor som varit med om nära döden upplevelser säger samma sak om den kärlek de fått känna. En Gudomlig kärlek som inte går att beskriva, en evig varelse ( anden ) som går ut ur deras kropp och in till det ljuset och kärleken. Alla oavsett om de varit kristna eller icke-kristna säger samma sak. Detta ger mig hopp och glädje att det kommer att komma en dag utan rädsla, inga mer tårar, inga mer smärta. En dag när den här världens bördor inte kommer att finnas mer. Jesus har räddat mig, han har räddat mig.

Men det slog mig igår, vad har han räddat mig ifrån? Han är med mig, hjälper mig och gör mig till en bättre människa, men vad är det han räddat mig ifrån? Helvetet!

När vi blir frälsta på riktigt, då blir vi nya människor. Jesus blod har räddat oss från evig död och plåga. Inte bara den plågan vi upplever på olika sätt här på jorden. Jag menar den eviga plågan som väntar de som inte  tror och söker herren. Jag kan erkänna att jag varit en av dem som trott på himlen men varit lite skeptisk till betydelsen av helvetet. För mig har det varit mer som att den som inte kommer till himlen ( till Gud) han försvinner i evig tomhet och slutar existera. Eftersom de flesta ateister tror så , så tänkte jag men det är ju straff nog liksom bara sluta finnas. Nej min vän, att sluta existera är den lätta vägen som ateisten vill se för att kunna rättvisa sin synd. Jag fick höra igår att helvetet beskrivs i 46 ställen i bibeln, 46 ställen som beskriver den plåga den eld, den smärta som kommer att pågå i evighet för dem som hamnar där. Många säger att " helvetet är bara kyrkans sätt att skrämma folk och styra dem". Jag är ganska övertygad om att många kyrkor har använt helvetet på detta felaktiga sätt, ABSOLUT! Med detta sagt betyder det dock inte att helvetet inte är som det beskrivs i bibeln.

Flera av dessa nära döden upplevelser har tagit både ofrälsta och frälsta människor till helvetet och liksom de som fått komma till himlen beskriver den stora kärleken som fanns i himlen, så beskriver de som fått komma till helvetet den extrema hatet, rädslan och plågan som finns i helvetet. En man kopplar det exakt till det som står i bibeln om att man plågas av värmen, att man är törstig men man får inget vatten, man är trött men man får inte sova. Att alla människor och varelser hatar en bara för att man är där, bara för att man inte förstod vad man gjort på jorden. Det här kommer från människor som inte kände Jesus, människor som inte fattade vad de höll på att uppleva. De fick dock en ny chans och när de vaknade så vände de sig till Jesus och blev frälsta. Paniken av att komma till det ställe de just upplevt satte djupa spår i deras hjärtan. Varför tror jag på detta?

Om den obeskrivliga och eviga kärleken och friheten som omfamnar de som kommit till himlen finns, så existerar även den totala motsatsen till den kärleken, det vill säga det eviga hatet och plågan. Det finns inte himmel utan helvetet. Glöm inte vad Jesus frälser oss ifrån. Herrens ord är verklighet, han vill ha oss i evighet hos honom men det finns även en plågsam evighet utan honom. I grund och botten förtjänar vi alla att komma till den plågan som vi alla valt när vi syndat och gått miste av härligheten från GUD. Men hans nåd! Han obeskrivliga och eviga nåd! Har i mänsklig form kommit genom Jesus Kristus och därför har vi fått nyckeln till evigheten i glädje, kärlek och frihet.

Det finns inga genvägar, det är inte bara himlen som existerar, försök inte att undvika verkligheten av helvetet. Jesus kom för att rädda oss från det, han kom inte bara hit för att hjälpa oss med våra olika mänskliga problem. De sakerna är bara mervärdet vi fått genom hans oändliga kärlek. Vrid inte Guds ord så att det inte låter så hemskt med helvetet. Jesus kom först och främst för att rädda oss från helvetet!  Det är hemskt, det är förmodligen vidrigare och smärtsammare än vad du och jag kan föreställa oss. Just därför behöver vi be och berätta detta för folk även om de tror att i är galna, även om de vänder sig ifrån oss. Det är vår uppgift, att rädda människor från det där stället som ingen förtjänar att var i för evigt. Se inte ner på folk som inte känner herren, tala inte illa om dem, beeeeee för dem! Vi pratar om själar, som för evigt kommer att plågas för att de inte fick lära känna den sanna Jesus. En man som fick uppleva helvete ( han visste inte ens vem Jesus var när han fick uppleva detta), han sa " Jag skulle inte önska Hitler, Saddam, mördare eller nån till det stället", så hemskt var det.


Tack Jesus för din nåd, Tack Gud för att du sände din son för mig. Det enda jag vet med säkerhet är att jag inte förtjänar dig, trots detta så räddar du mig. Jag älskar dig!

/RC

Frälsningsbönen är startlinjen!

Under mina snart 28 år har jag hela tiden gått omkring och trott att jag är frälst. Jag skyller inte på mina föräldrar eller någon annan som hjälpt mig att be frälsningsbönen någon gång under mitt liv, men sanningen är att jag aldrig varit frälst. Jag tror aldrig att jag tidigare förstått innebörden av frälsningen. Idag är jag frälst. Jag har förstått vad han gjorde där på korset. Jag förstår att han tog på sig Guds vrede för mig. Han som verkligen var fri från synd, ren som ett lamm, den enda som aldrig hade gått miste om härligheten från Gud. Guds egna och riktiga avkomma, han vända sig till fadern och sa, "jag gör det", jag tar smällen.

Han plågades för oss och när han var på korset så frågade han "Fader, varför har du övergett mig", Gud hade övergett sin son för Gud kunde inte vara nära all synd som hängde på det där korset. Han dog och åkte ner i dödsriket den eviga döden. Därifrån lyfte fadern honom till evigheten bredvid honom. Förbannelsen bröts, nådens tid började och allt detta tack vare det blod som rann på Golgota.

Flera av er har säkert hört det det tusen ggr. Jag hörde nog det som 5 åring för första gången. Men jag tror tyvärr inte att jag någonsin förstått det på riktigt. Jag har nog alltid älskat Gud/Jesus, men jag har nog aldrig förstått riktigt vad han gjorde för mig. Vad han fick gå igenom och vad han gjorde för vårt eviga liv. Vi har fått en ny chans, "det är fulländat".

Men så tänker många, du har ju bett frälsningsbönen då är du ju frälst eller? En sådan bön är början på något nytt , när det nya inte kommer, då är man exakt samma person som den man var innan bönen. När du verkligen i hjärtat tror på vad han gjorde på korset så skapar den helige ande en ny individ, en individ som förstår vem som dött för dig och vad han gjort för dig. När den helige anden sätter det i ditt hjärta, då vill du inte leva i synd. Du kommer inte kunna leva syndfritt, men du kommer göra allt för att leva närmare Gud än synden. När den helige anden jobbar i ditt liv så kommer du söka Guds rike först, allt annat kommer att komma i andra hand.

Jag ska inte skriva att någon lurat folk att tro att en bön räcker för frälsning, men missförstå inte bönen utan låt Gud genom den helige anden visa dig din frälsning. Bönen är startlinjen för det nya. Använd inte Jesus nåd som ett redskap för att rättvisa  synden. Du har kanske synder du jobbar med, lägg det i herrens händer och låt han göra underverk i ditt liv. Att bekänna sin synd är en bra början, Gud längtar efter dig, han kommer att ge dig det du ber om, men börja med att vilja ha honom. Han som startade jobbet i dig kommer i Jesus namn att fullända det.

Jesus Jesus, Take Me Over Now, I surrender. Everything I have, I lay it down. All of me!

/ RC

Nåden är steg 1.

Det bloggas väldigt mycket om nåden, en oändlig nåd som herren har gett dig och mig. Tänk att Jesus kom till jorden levde bland oss, dog för oss och uppstod. Ibland glömmer vi betydelsen av detta, han dog för oss, blodet rann för dig och mig. Han dog inte bara för de synder vi har gjort, han dog för synden vi lever i och för de synder vi kommer att begå i framtiden. Han gjorde detta så att vi åter en gång kunde bli frälsta och komma till evigheten med herren.

Tyvärr så finns det kristna som försöker rättvisa sin synd med nåden. Att vi syndar är en sak, att acceptera synden som en del av sitt liv är en annan. Jag vill inte döma nån för jag är ingen ängel precis. Jag hörde dock en predikan där pastorn sa att det underbaraste som någon gjort är precis vad Jesus gjort för oss på korset. Han har tvättat oss rena från allt, allt vi gjort igår , allt idag och det imorgon. Men en person som har ångrat sina synder, en person som är "frälst" och lever i helighet han lever inte efter argumentet " att det är OK att leva i synd".


Jeremia 31:33  "Detta är det nya förbund som jag ska ingå med mitt folk: Jag ska skriva min lag i deras hjärtan, så att de längtar efter att ära mig. Då kommer de verkligen att vara mitt folk, och jag ska vara deras Gud.

Romarbrevet 10:9 säger klart "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst".

En person som verkligen tror att Jesus är herre, den personen har förstått storheten i att han dog och att Gud uppväckte honom för vår skull. En person som har den tron i hjärtat, den vill leva i helighet och i närheten av Jesus . En sån person kommer att ångra sina synder, en sån person kommer att söka Jesus för att be för sina synders förlåtelse, en sådan person kommer att arbeta med att inte leva i synden för att på så sätt komma närmare herren. En sån person vill sträva efter helighet hos herren Jesus och en sådan person tillhör himmelriket.  

Kräver Gud perfekt ångran av ens synder? Näe, för det är en process som är lång, en process som pågår hela ens liv. Ingen kan kräva att en nyfrälst ska var lika känslig/ångerfull för synd som en person som vandrat med herren i 50 år. Det är likadant med tro, ingen kan förvänta sig att en som precis lärt känna herren ska ha samma starka andliga tro som en 80 årig missionär som har sett herrens mirakel under hans resa med herren. Men när vi öppnar ögonen för våra synder , bär fram dem till Jesus, när vi närmar oss Jesus då hjälper han oss att arbeta med dem, han gör det! Han vet att du kommer att synda men när du vänder dig till honom så kommer han att hjälpa dig att bli fri från synden och hans eviga nåd kommer att rena dig! 

Be att herren håller dina ögon öppna, be att herren håller dig borta från de saker som skadar dig både andligt och fysiskt. Sök honom i allt, tro mig allt, han känner till allt som du inte kan motstå, han vet vad du inte klarar av att säga nej till, han vet allt detta..

Jag har efter 28 år förstått att trots all söndagsskola, söndagsgudstjänster, ungdomsläger så har jag haft tro, men jag har inte varit frälst. För när man verkligen är  frälst, så sveper den helige anden in och skriver in Guds lag i  hjärtat.  Att detta inte funnits där förut innebär att Gud varit där och längtat efter mig, men jag har aldrig tillhört himmelriket. Jesus sa själv " jag har inte kommit för att upphäva lagen utan för att fullfölja den".  Gud hör bön, Jesus lyssnar på dig, han ger dig vad du önskar, men önskar du honom? önskar du himmelriket? Eller önskar du något annat? Låt herren påbörja sitt arbete i dig idag så att han kan avsluta det i evigheten med honom.  

/RC

Take me over

Vilken underbar text av Michal W Smith i låten Take me Over. "Jesus Jesus, Take me Over now, I surrender".
Jag minns tillbaka på något läger när man var yngre när pastorna sa "lägg dina händer i Guds hand så kommer han att ordna resten". Jag kommer ihåg att jag tänkte näe det vill jag inte för då kanske Gud gör sånt som jag inte vill göra,  Gud kan hjälpa mig men jag fixar det själv hehe.

Idag inser jag att herren varit där trots att jag ibland inte trodde det. Han älskar mig så mycket att han brydde sig tillräckligt mycket för att visa mig bristerna i mitt liv. Han älskar mig tillräckligt mycket för att visa vad jag måste jobba på för att komma närmare honom och in i hans rike, Han älskar mig så mycket att han vill skydda mig mot mig själv.

Tänk att inte ha Jesus, tänk att vara orolig för allt hela tiden, jobb, familj, privatliv, ja vad som helst.
Att lägga mitt liv i Guds händer är nog det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Vad innebär det da? Innebär det att jag ska sluta jobba och sträva efter något? Näe jag tror det handlar om att när Jesus vandrar med mig så kommer han att guida mig rätt, jag måste söka honom först så kommer allt annat att falla på plats.

Jag har länge, ja till och med hela mitt liv kallat mig för en kristen person. Jag har dock på sistone börjat inse att så inte varit fallet. Jag har varit kristen genom mina föräldrar kanske eller när det har passat mig. Visst har jag följt vissa uppmaningar och ofta följt Guds lagar, men lika ofta har jag gått ifrån dem och levt långt ifrån dem.
Nu är det dags för mig att av egen vilja och styrka bli kristen på riktigt. Att sträva efter att följa Jesus i vått och torrt, högt och lågt. Snart börjar Alpha Kursen jag anmält mig till, det ska bli riktigt spännande!

"Tack för din nåd herre, tack för din sanning. Tack för att du väcker oss på de mest oväntade sätten ibland. Tack herre för att du vet vad som är bäst för oss även om vi ibland inte förstår det. Tack herre för att du är sanningen och att du hjälper oss att se sanningen herre. Tack för dessa fem veckor herre, låt det inte stanna här utan hjälp mig att vandra med dig varenda vecka i mitt liv herre och sedan i evigheten med dig. Förlåt mitt förflutna herre, hjälp mig att se framåt. Amen"

//RC

RSS 2.0